در طرح هوشمند یک ساختمان، هدف اصلی کنترل و مدیریت یکپارچه تمام سیستمهای الکتریکی داخل واحد می باشد. این سیستمها تنوع و گستردگی زیادی دارند اما وقتی وارد طرح سیستم هوشمند می شوند، همگی در یک شبکه قرار گرفته و از هر راه کنترلی که وارد این شبکه شویم می توانیم این سیستمها را کنترل کنیم. این راه های ورود به شبکه را درگاه های ارتباطی هوشمند می نامند. سیستمهای الکتریکی مورد استفاده در ساختمانها و عمدتا در ساختمانهای مسکونی با وجود گوناگونی فراوانی که دارند را به ساده ترین شکل می توان وارد سیستم هوشمند خانه نمود. این سیستمها به همراه مثالهای پر کاربرد در زیر آورده شده اند:

مدیریت مصرف انرژی سیستم مدیریت مصرف انرژی
سیستم های حفاظتی و امنیتی سیستمهای حفاظتی و امنیتی
سیستم اعلام حریق سیستم اعلام حریق
سیستم کنترل تردد سیستم کنترل تردد
سیستم دزدگیر سیستم دزدگیر
کنترل پریزهای برق کنترل پریزهای برق
سیستم آبیاری خودکار سیستم آبیاری خودکار
کنترل انواع دوربینهای مدار بسته سیستمهای ویدئویی و نظارتی: کنترل انواع دوربینهای مدار بسته
سیستمهای صوتی و تصویری سیستمهای صوتی و تصویری: انواع سیستمهای صوتی خانگی و حرفه ای، سینما خانگی، تلویزیون و…
سیستم گرمایش و سرمایش سیستم گرمایش و سرمایش: سیستم فن کوئل، داکت اسپلیت، کولر آبی و گازی، انواع هواسازها، اسپیلیت یونیت، گرمایش از کف و…
سیستم روشنایی سیستم روشنایی: انواع لامپ ها شامل هالوژن یا سیلندری، آویز یا سقفی، نور مخفی، چراغ دیواری، آباژور، فیبرنوری، مهتابی، رقص نور و…
پرده برقی و تجهیزات موتوری پرده برقی و تجهیزات موتوری: پرده برقی 230 ولت AC، پرده برقی 24 ولت DC، پرده های سایه روشن، کرکره های برقی، دربهای شیشه ای، پرده پروژکتور و…