صرفه جویی در مصرف گاز در ادارات از الزامات بهینهسازی مصرف انرژی در کشور است. در اغلب تبلیغات صرفهجویی در مصرف گاز، روشهای قدیمی برای صرفهجویی در مصرف گاز و انرژی گرمایی تکرار میشود. در حالی که در دنیای امروز انواع گجت هوشمند راهحل نوین مشکلات قدیمی است. هوشمندسازی ساختمان ادارات یکی از بهترین راه های صرفهجویی در مصرف گاز است. اگر با تجهیزات هوشمندسازی ساختمان آشنایی زیادی ندارید با ما همراه باشید. ما در این مطلب ضمن ارائه چندین راهکار برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات در مورد چگونگی صرفهجویی در مصرف گاز با محصولات خانه هوشمند نیز اطلاعاتی ارائه خواهیم کرد.
صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات ضرورت دارد؟
صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات به خاطر میزان مصرف قابل توجه این بخش بسیار حائز اهمیت است. میزان مصرف گاز در ادارات همانند میزان مصرف گاز خانگی در ایران با سایر کشورهای دنیا قابل مقایسه نیست. به همین دلیل این مسئله در دستور کار دولت قرار گرفته و به تمامی سازمانها ابلاغ شده است. نکته قابل تأمل این است که منظور از صرفهجویی، تنها کمتر مصرف کردن انرژی نیست. هدف اصلی اصلاح الگوی مصرف و برطرف کردن مسیرهای هدررفت گاز و سایر منابع انرژی است. به عبارت سادهتر مسئله این است که بخش عمده گاز مصرفی کشور به دلیل مدیریت ناکارآمد، تجهیزات قدیمی و عدم وجود اطلاعات کافی هدر میرود. در حالی که منابع انرژی محدود هستند و سرمایه کشور محسوب میشوند. بنابراین منطقی نیست به همین سادگی شاهد مصرف بیرویه و نابودی منابع انرژی خود باشیم.
برای صرفهجویی در مصرف گاز چه باید کرد؟
صرفهجویی در مصرف گاز و انرژی گرمایی باید با کنترل و مدیریت تمامی اجزای سیستم صورت گیرد. به عبارت دیگر مصرف گاز در سه بخش ورودی، انتقال و خروجی باید مورد بررسی قرار گیرد. کنترل و مدیریت کارآمد در هریک از این بخشها به طور مستقیم در اصلاح الگوی مصرف تأثیرگذار است.
کنترل میزان ورودی
اولین گام برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات کنترل میزان ورودی به سیستم است. هوشمندسازی ساختمان بهترین راه برای کنترل میزان گاز ورودی به سیستم است. با نصب تجهیزات خانه هوشمند مانند یک پنل مرکزی میتوان ورودی سیستم گرمایشی ساختمان را از لحاظ زمان و میزان مصرف مدیریت نمود.
مدیریت انتقال انرژی
دومین مرحله برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات مدیریت نحوه مصرف در ساختمان است. در این زمینه بررسی کلیه تجهیزات و لولههای انتقال گاز از لحاظ میزان هدررفت و بهرهوری ضرورت دارد. عایقبندی مناسب و بکارگیری تجهیزاتی با بهرهوری بالا و کمترین میزان هدررفت انرژی برای ساماندهی این بخش ضرورت دارد.
کنترل میزان انرژی مصرفی
آخرین گام برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات مدیریت مصرف انرژی در ساختمان است. بخش عمده این کار با هوشمندسازی ساختمان و نصب گجتهای هوشمند با سنسورهای مختلف انجام میشود. با نصب سنسور دما در نقاط مختلف ساختمان دمای محیط و در نتیجه میزان مصرف گاز به طور خودکار تنظیم میشود. البته بخش دیگر آن به آموزش و فرهنگسازی میان کارکنان ارتباط دارد. لازم است تمامی کارکنان نسبت به لزوم اصلاح الگوی مصرف آگاهی یافته و برای اجرای آن آموزش ببینند تا با این سیستم همراه شوند.
به عنوان مثال اگر قبل از شروع زمان کاری کارمندان سیستم گرمایشی ساختمان فعال شود پس از ورود کارمندان فضای ساختمان گرم است و مجبور به زیاد کردن منبع وروردی گرما نمیشوند و این کار بدون صرف زمان یا به کارگیری نیرو و تنها با اشاره کردن گزینه مربوطه در اپلیکشن خانه هوشمند انجام میشود و این ساده ترین مثال برای کنترل انرژی در یک ساختمان است .
راهکارهای کاهش مصرف گاز در ادارات
مشاوره هوشمندسازی ساختمان
امروزه دریافت مشاوره هوشمندسازی ساختمان باید در صدر راههای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات قرار گیرد. بسیاری از شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه خدمات مشاوره هوشمندسازی ساختمان را به طور رایگان ارائه میدهند. ضمن اینکه امکان هوشمندسازی ساختمان در چند مرحله و متناسب با بودجه سازمان نیز وجود دارد. یکی از این شرکت ها شرکت سها الکترونیک میباشد که با به کارگیری علم مهندسین کشور خودمان به این تکنولوژی عظیم با قیمت و کیفیت عالی دست یافته است . جهت مشاوره توسط این تیم شما میتوانید فرم برآورد هزینه هوشمندسازی ساختمان را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل گردد.
استفاده از سیستم گرمایش هوشمند
هوشمندسازی ساختمان جدیدترین و بهترین مسیر برای صرفهجویی در مصرف گاز ادارات است. بکارگیری برنامه از پیش تعیین شده برای زمان و میزان مصرف گاز تأثیر بسزایی در اصلاح الگوی مصرف گاز در ادارات دارد. امروزه انواع گجت هوشمند با کارکردهای مختلف توسط شرکتهای دانش بنیان تولید میشود. بکارگیری سیستم گرمایش هوشمند میتواند اولین گام برای هوشمندسازی ساختمان باشد.
استفاده از سیستم هوشمند تنظیم دما
یکی از مزایای هوشمندسازی ساختمان استفاده از سیستم هوشمند تنظیم دما است. وجود حسگرهای مختلف در تجهیزات هوشمندسازی ساختمان سبب میشود تنظیم دما در ساختمان به صورت خودکار انجام شود. با استفاده از این سیستم، تنظیم دما با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف به طور خودکار انجام شده و مانع از ایجاد گرما یا سرمای بیش از حد در ساختمان میشود. این مسئله به راحتی سبب کاهش مصرف گاز به میزان قابل توجه خواهد شد.
استفاده از سیستم هوشمند زمانی
یکی از مزایای هوشمندسازی ساختمان امکان کنترل تجهیزات بر مبنای زمان است. زمان نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی در ادارات دارد. زیرا بر خلاف ساختمانهای مسکونی یک ساختمان اداری در تمام ساعات شبانهروز استفاده نمیشود. اما در اغلب موارد سیستم گرمایش ساختمان همواره روشن است. با استفاده از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان میتوان برنامه زمانی خاصی برای سیستم گرمایش ساختمان تعریف کرد. روشن شدن سیستم یک ساعت قبل از ورود کارکنان و خاموش شدن آن یک ساعت قبل از خروج کارکنان در عین حفظ دمای مطلوب، نقش بسزایی در کاهش مصرف گاز خواهد داشت.
تعویض یا ارتقای تجهیزات ساختمان
هوشمندسازی ساختمان در اغلب موارد بر روی تجهیزات موجود در ساختمان قابل اجرا است. اما گاه برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات تعویض یا ارتقای تجهیزات ساختمان نیز لازم است. هدف از این اقدام حذف تجهیزات پرمصرف و محصولاتی است که اتلاف انرژی بالایی دارند و یا امکان همگامسازی آنها با محصولات خانه هوشمند وجود ندارد.
اصلاح سیستم گرمایش محوطه ادارات
یکی از راهکارهای کاهش مصرف گاز در ادارات تعدیل سیستم گرمایش در محوطههای عمومی ادارات است.
در اغلب ادارات تجهیزات گرمایش در تمام ساختمان یکسان است. در حالی که گرمایش محوطه عمومی ساختمان ضرورتی ندارد. همین تغییر به ظاهر جزئی در کاهش مصرف گاز بسیار مؤثر است.
برنامههای تشویقی برای صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات
کاهش مصرف گاز در ادارات بدون همراهی کارکنان ممکن نیست. شاید به همین دلیل هوشمندسازی ساختمان بهترین گزینه به شمار میرود. اما آگاهسازی کارکنان و همراهی آنها در به نتیجه رسیدن این فرایند اهمیت زیادی دارد. بنابراین اجرای برنامههای تشویقی برای ایجاد رقابت میان کارمندان بخشهای مختلف در زمینه صرفهجویی در مصرف گاز نیز از جمله اقدامات کارآمد در این زمینه است.
بررسی دورهای تجهیزات ساختمان
برای مدیریت مصرف انرژی در ساختمان بررسی دورهای تجهیزات ضروری است. این اقدام با بهبود کارایی تجهیزات، تشخیص تجهیزات معیوب و انجام تعمیرات احتمالی از مصرف بیش از اندازه و اتلاف انرژی جلوگیری میکند.
جمع بندی
صرفهجویی در مصرف گاز در ادارات با یک برنامهریزی دقیق به سادگی قابل دستیابی است. هوشمندسازی ساختمان به خاطر اجرای خودکار برنامه از پیش تعیین شده بهترین گزینه است. تجهیزات خانه هوشمند به سادگی و با کنترل دما و زمان میتوانند کاهش قابل توجهی در مصرف گاز ساختمان ایجاد کنند. به خصوص اینکه بر خلاف ساختمانهای مسکونی در ساختمانهای اداری، زمان، نقش بسزایی در مصرف انرژی دارد. با نصب یک پنل مرکزی میتوان برنامه دقیقی برای زمان روشن و خاموش شدن سیستم گرمایشی ساختمان تعریف کرد. البته در کنار استفاده از محصولات خانه هوشمند، آموزش کارکنان برای درک ضرورت مصرف بهینه انرژی نیز اهمیت زیادی دارد. ضمن اینکه به تناسب شرایط ممکن است تعویض تجهیزات ساختمان نیز در دستور کار قرار گیرد. لازم به ذکر است بودجه مصرفی برای اجرای برنامههای کاهش مصرف انرژی با گذر زمان و کاهش هزینه گاز مصرفی ساختمان جبران میشود.